14 Kasım 2010 Pazar

Türkiye büyük bir divayı ağırladı !



Amerikalı ünlü diva Anastacia konser için Türkiye ye geldi.

1.Konser Öncesi İstanbul

Amerikalı ünlü şarkıcı Anastacia, KKTC'deki Cratos Premium Otel'de 13 Kasım Cumartesi günü vereceği konser için İstanbul üzerinden KKTC'ye geldi.

Dünyada 20 milyondan fazla albüm satışı yapan 42 yaşındaki Anastacia, KKTC'de vereceği konser için THY'nin tarifeli uçağıyla Basel'den İstanbul'a geldi. 
 
Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Anastacia, transit olarak geldiği İstanbul'dan THY uçağıyla saat 18.30'da KKTC'ye gitti.  










Rum Baskına bir tek o karşı geldi !

Jennifer Lopez ve Julio Iglesias'ın KKTC'de konser vermesini engelleyen Rum lobisi, Cratos Premium Otel'de sahneye çıkacak Amerikalı şarkıcı Anastacia' nın konserini engelleyemedi. 


2.Kıbrıs’a varış

Anastacia’ya KKTC’de VIP ayıbı !

Rumların baskılarına aldırmadan KKTC’ye konser vermeye giden Anastacia, ülkeye girişte VIP’ten geçirilmedi. Bir yetkili “Önüne gelen geçerken, ilk kez ülkeye gelen bir dünya starına VIP kullandırılmıyorsa, bu büyük ayıptır” dedi


ıbrıslı Rumların “Kuzey Kıbrıs işgal altında, oraya gidersen can güvenliğin olmaz” diye tehdit ettiği Amerikalı ünlü şarkıcı Anastacia, KKTC’de VIP’den geçemedi. Girne Cratos Premium Otel yöneticilerinin Anastacia’yı VIP’den geçirmek istemesine KKTC yönetimi karşı çıktı. Ünlü sanatçı da, normal yolcuların kullandığı bölümden ülkeye giriş yaptı.
Milliyet’e konuşan bir yetkili, “Rumlar ‘ambargo’ koyarken, biz de kendimiz bir ‘ambargo’ koyuyoruz. Önüne gelen geçerken,ilk kez ülkeye gelen bir dünya starına VIP kullandırılmıyorsa, bu büyük ayıptır” dedi. KKTC yönetimi ise Anastacia ile ilgili gerekli girişimlerin yapıldığını, uçaktan indikten sonra sıraya sokulmadığını ve “ayrı bir parkurdan ülkeye giriş yaptığını” belirtti.
Adaya ayak bastıktan sonra Rum medyasının da büyük ilgi gösterdiği Anastacia, gün boyunca kaldığı kral dairesinden çıkmadı. Basının röportaj isteklerini de, kuaförü ve makyözü Londra’dan gelmediği için kabul etmedi. 


(Murat Bozoğlu’nun Anastacia' yı Hotel de karşılaması )

Basın toplantısı iptal
Ünlü sanatçının bugün bir basın toplantısı yapacağı ve neden KKTC’ye geldiğiyle ilgili bilgi vereceği belirtilmişti. Ancak Londra’daki ajansı Anastacia’yı, “Basın toplantısı yaparsan, Rumlarla ilgili soruları yanıtlamak zorunda kalırsın. İşi siyasete çekerler” diye uyardı. Ünlü sanatçı da, bugün yapılması planlanan basın toplantısını iptal etti. 
Öte yandan Girne Cratos Otel, ünlü sanatçının kalacağı kral dairesini bir hafta önce baştan aşağı yeniledi. Özel mobilyalarla döşenen odada, hem yatak odasına hem de salona özel plazmalar konuldu.

Bikini ve jelibon istedi 
Havanın sıcak olmasından etkilenen Anastacia, odasına özel bir bikini istedi. Anastacia’nın “Ülkenin havası çok güzel, yüzmek istiyorum” dediği belirtildi. KKTC’ye 25 kişilik ekip ve 32 bavulla gelen sanatçının mütevazı istekleri arasında diyet kola, buhar makinesi ve jelibon da yer aldı. Cratos Otel’in düzenleyeceği bayram programı 2 milyon dolara mal oldu. Anastacia’nın da bu maliyetin yarısı kadar ücret aldığı belirtiliyor.

Anastacia’dan mütevazi istekler

ANASTACIA Türk sanatçıları kıskandıracak mütevazi istekleriyle şaşırtıyor.
Kafeinsiz diet kola, elektrikli çaydanlık, buhar nem alıcı, Haribo meyveli jelibon, patates cipsi, Walkers Shortbread bisküvi, DVD oynatıcı (ABD, Birleşik Krallık ve Avrupa’dan DVD’leri oynatabilmelidir) 

TÜRK YEMEKLERİ YEDİ
Kendisi için özel aşçı istemeyen sanatçı Adana kebap, şalgam suyu gibi geleneksel Türk lezzetlerini denemeyi de ihmal etmedi.

 


3. Konser Öncesi

Anastacia konseri "karartıldı" !
Anastacia konsere dakikalar kala elektrik kesintisinin azizliğine uğradı.
Gazi Mağusa’da kaynaklanan trafo patlaması sonucu şehir elektriği kesildi. İngiliz ses ekibi 10 saniye sonra devreye giren otelin jeneratör sisteminin kullanılmamasını ses ayarlarının bozulmasını engellemek adına şehir elektriğinin beklenmesini istedi. Bu nedenle konser yaklaşık 50 dakika geç başladı. Odasından Port’a VIP minibüs ile gelen Anastacia elektiriğin gelmesini 50 dakikaboyunca araç içinde bekledi.

4. Konser









Sahneye çık ar çıkmaz büyük bir alkış seli ile karşılaşan sanatçı hayranlarının ilgisinden memnun kaldı. saat 15 dakika sahnede kalan sanatçı, sade siyah elbisesi ve leopar desenli trençkotu ile kostüm değiştirmeden konserini tamamladı.

Sahnede 12 parça seslendiren, sıcak ve samimi tavırlar sergileyen sanatçı, kısa sürede öğrendiği Türkçe kelimeleri hayranlarıyla paylaştı.

Anastacia, konser bitiminde, "en kısa sürede uzun süreli tatil yapmak için tekrar Cratos Premium Hotel’e geleceğini" söyledi.

Anastacia konser esnasında, Boz Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Bozoğlu`nu Kuzey Kıbrıs`a böyle bir tesisi kazandıdığı için tebrik etti.


Download
 NTV NEWS





 Download

CNNTURK NEWS






  Download

 SABAH PAPER NEWS
 





 
Download 

(All Anastacia turkey images)
A